Szofika Desszertműhely

...ahol a gluténmentes sütik születnek...

Gyakran feltett kérdések

Gyakran feltett kérdések


Az alábbi pontokban összefoglaltuk a leggyakrabban feltett kérdéseket, és igyekeztünk részletesen kifejteni azokat.

Kérünk Téged, hogy rendelés előtt nézz itt körül, így már azelőtt választ kaphatsz rájuk, mielőtt kapcsolatba lépsz velünk. (Ne feledd, minél kevesebb egyéni kérdésre kell válaszolnunk, annál több időnk marad arra, hogy Neked süssünk).

Amennyiben nem találod a keresett információt, készséggel állunk rendelkezésedre, várjuk szeretettel üzenetedet.

Nyitvatartás és megközelítés

A Szofika Desszertműhely egy élelmiszeripari üzem, ahol termelés folyik, és jelenleg kizárólag rendelésre készítünk tortákat. Üzemünk nem egy cukrászda, így a nyitvatartási idő sem állandó és rögzített, azt elsősorban a termelés üteme határozza meg. Amennyiben kapacitásunk engedi, időnként készítünk azonnal elvihető termékeket is, és ezt Facebook oldalunkon hirdetjük ki.

Műhelyünk Kecskeméten, az Akácfa u. 28. szám alatt található. Ez egy sarki épület az Akácfa és a Jász utca sarkán, a mi bejáratunk a Jász utca felől nyílik, tábla is van a bejárat felett.

Természetesen, mint minden dolgozó embernek, nekünk is van néha szabadnapunk, melyet igyekszünk a rendelésekhez igazítani. Oldalunk láblécében megtalálod a termékek átvételéhez tartozó nyitvatartást, tortarendelést pedig a "Rendelési naptár"-ban lévő napokra tudsz leadni. Ha különleges alkalomra/időpontra szeretnél tortát rendelni, feltétlen ajánlott minél előbb leadnod a rendelést, hogy ne érjen csalódás!

Igen, a Műhely előtt a Jász utcán, az út mindkét oldalán van lehetőség arra, hogy gépjárművel leparkolj. Gondoltunk a kerékpárral közlekedőkre is; a bejárat mellett lévő korláthoz lezárhatók a biciklik. A parkolás ingyenes.

Rendelési információk

A termékek árának kifizetése átvételkor a helyszínen történik, készpénzzel vagy bankkártyával (VISA, Maestro és MasterCard). Az előre történő átutalás csak előzetes egyeztetés után választható, mint fizetési opció. Átvétel utáni utalásos fizetésre nincs lehetőség.

Szelet süteményeket, szelet tortákat kizárólag a Facebook oldalunkon kihirdetett “Sütivásár”keretei közt készítünk és értékesítünk. Műhelyünk megrendelésre csak egész tortákat, és a kínálat menüben szereplő desszerteket készít.

Ha rendelés után úgy döntesz, hogy más ízű vagy méretű tortát szeretnél, kérünk, minden esetben írásban jelezd ezt felénk, legalább 2 nappal a torta tervezett átvétele előtt.

Amennyiben közbejött valami, és le szeretnéd mondani a megrendelt tortát, kérünk, minden esetben jelezd ezt felénk. Minél előbb, annál jobb, de legalább 2 nappal a torta tervezett átvétele előtt.

A tűzijáték értékesítéséhez külön hatósági engedély szükséges, mellyel Műhelyünk nem rendelkezik, így tűzijátékot nem árulunk.

Környezetvédelmi okokból megértjük, hogy szívesen hozol otthonról dobozt, de kérünk, ne tedd! A tortákat minden esetben saját dobozunkba csomagolva adjuk át, mert idegen tárgyak a keresztszennyeződés elkerülése végett nem kerülhetnek üzemünk területére. A tortadobozért külön összeget természetesen nem számolunk fel.

Jelenleg minitortát rendelésre nem készítünk, a legkisebb rendelhető tortaméret a 8 szeletes.

A Facebook oldalunkra időnként kikerülő 1 és 2 személyes, rendelés nélkül elvihető minitorták alkalmi jellegű, nem állandóan elérhető termékváltozatok. Amikor van rá kapacitás, készül belőlük egy bizonyos mennyiség, és ez minden esetben kikerül Facebook oldalunkra, ahol kommentben vagy üzenetben lehet lefoglalni a minitortákat, mivel limitált példányszámban készülnek.

Röviden, nem. Műhelyünk kizárólag gluténmentes alapanyagokból készíthet tortát, erre kapott hatósági engedélyt. Kivételes esetben sem készítünk olyan tortát, használunk fel olyan alapanyagot, mely akár csak nyomokban is tartalmazhat glutént.

Ha a kapacitásunk engedi, előfordulhat, hogy ilyen rövid határidővel is tudunk készíteni tortát, de ilyen esetben nem a teljes kínálatból lehet választani, gyártástechnológiai okok miatt korlátozott a választható torták köre.

Habár nagyon hatékonyan dolgozunk, sajnos néhány óra alatt nem tudunk tortát készíteni. Műhelyünk jelenleg csak megrendelésre készít tortákat, tehát nincsenek felesleges piskóták és tortakrémek, melyekből 1-2 óra alatt össze tudunk ütni egy tortát.

Minél előbb, annál jobb. Teljes mértékben kapacitásfüggő, hány nappal előbb szükséges leadni a rendelést. Ha szombati illetve vasárnapi átvétellel szeretnél tortát rendelni, akkor különösképp fontos, hogy amint kiválasztottad a tortát és tudod a pontos időpontot, rendeld meg a terméket. Hétköznapi átvétel esetén általában rövidebb határidő is elegendő.

Rendelésre kizárólag 3 méretben készítünk tortákat: a legkisebb 8 szeletes, ezenkívül 12 illetve 16 szeletes torta rendelhető. Ennél kisebb méretű illetve páratlan szeletszámú tortát külön kérésre sem készítünk.

Amennyiben lehetséges, kérünk Téged, hogy rendelésed átvételével kapcsolatban már a rendelés leadásakor egyeztess velünk, hogy a számodra legmegfelelőbb időpontban vehesd át a megrendelt terméket. Ha valamely okból kifolyólag a megadott időpontban mégsem tudsz megjelenni, kérünk, szólj időben, és biztosan találunk megoldást.

Termékek és alapanyagok

Cukormentes tortáink édesítéséhez Stevia – eritrit keveréket (“negyedannyi”) használunk.

Minden termékünkről van tápérték információ, ha valamelyik tortáé érdekel, vedd fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségeken, és küldünk részleteket.

Igen, kínálatunkban megtalálhatók nemcsak a tejcukor, de a tejfehérje érzékenyek által is biztonsággal fogyasztható torták.

Igen, kínálatunkban tojásmentes torták is megtalálhatók.

Összetett ételérzékenység esetén mindenképpen vedd fel velünk a kapcsolatot, és igyekszünk megoldást találni. Ugyanakkor előfordulhatnak olyan esetek, amelyekben sajnos nem tudunk segíteni.

Műhelyünk profiljába sem a marcipán, sem a fondant, sem az ételszínezék nem tartozik bele, így burkolt tortákkal egyáltalán nem foglalkozunk. Különböző formájú, különleges alakú torták elkészítését sem vállaljuk.

Marcipán, fondant és cukorpasztás tortaburkolatokat nem készítünk. Tortáinkat saját krémjükkel, esetleg szezonális gyümölcsökkel díszítjük. Ha speciális díszítési módot, egyedi elemet szeretnél (csurgatott csoki, fehér krémburkolat, a torta ízétől/színétől eltérő ízű/színű burkolat, gyümölcs), akkor mindenképp vedd fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségeken. A megbeszéltek alapján egyedi árajánlatot adunk a termékre.

Gyártástechnológiai okoból már nem készítünk emeletes tortát. Azoknak a vevőinknek, akik sokszeletes emeletes tortát rendelnének javasoljuk, hogy több kisebb tortát válasszanak, így a különböző mentességek és ízek variációja nem korlátozott.

Egyéb információk

Sajnos jelenleg nem áll módunkban tanulókat alkalmazni, amennyiben ez a jövőben megváltozik, ki fogjuk hirdetni.

Jelenleg erre csak a kiadóablakon történő bekukucskálás az egyetlen lehetőség. A Műhely egy szigorú szabályok szerint működő, hatóságok által ellenőrzött élelmiszer előállító üzem, ahol az általános higiéniai követelményeken túl különös figyelmet kell fordítanunk a gluténnal és egyéb allergénekkel történő szennyeződés lehetőségének maximális kizárására. Ennek érdekében a Műhelyben csak az ott dolgozó személyek jogosultak tartózkodni.